Wednesday, February 9, 2011

Alvor midt i uka

onsdag å midt i uka igjen, tiden raser avgårde om dagen, det gjør at jeg stadig stopper opp i min hverdag å undres....hvor blir tiden av ? Livet består av mye glede å sorg, dumper på livets vei har vi stadig, noen mer enn andre..
jeg må nok innrømme at jeg er nok en av dem som har hatt mange store dumper i livet, stadig har man fått seg en smell, å en føler at hele hverdagen raser.. alt dreier seg om dette en har fått i ansiktet. men om aldri så galt ..ja så vokser en på morgang, det former en som det mennesket en blir hel..en må bare igjennom dette vonde..
å det viktigste jeg har lært på min vei er å snakke om ting, åpne seg, fortelle at nå har jeg det vondt,har mye å tenke på..å sakte men sikkert kommer en seg igjennom å står der sterkere å mer rustet om det skulle komme en dumt til...
som bilde over, en finner en nøkkel som passer, å går vidre å kanskje låser noen dører, å andre dører åpnes...en er litt lenger på livets vei...
det er godt å stoppe opp i hverdagen å tenke litt, hva betyr noe? man har hobbyer, venner, jobb, familie som betyr masse, gjør ting hver dag som gir deg glede...å det noe av det herligste er å gjøre noen glad, dele smil. smil til en som sitter på et legekontor, mange skjebner der. har vært der selv....
viktig å klare å holde fokus på det positive, vet selv at når en er midt i det så raser alt, men finn det positive å ta det ut, ikke legg det i skuffen...ta det frem å bruk det..
mange vil nok tro at jeg har møtt en dump nå, men nei det har jeg ikke, da hadde jeg ikke klart å skrive dette, det er heller mange års erfaringer som gjør at jeg klarer å skrive dette nå,
jo jeg strever med kronisk sykdom,mine dager er forskjellige, mine nærmeste har diagnoser å de trenger å bli sett å tatt på alvor, men vi har det BRA..
for vi har kjærligheten til hverandre , det er så viktig, vet dere...ting betyr så uendelig lite, jeg har vært der å, kunne gi bort alt jeg hadde å bo i et kott, bare hverdagen var bra, sånn inni meg,
det ble ikke sånn dengang, men dere skjønner følelsen..dette ble litt personlig å alvorlig..
men livet er alvorlig, en må tenke hva en vil gjøre, å gjøre det nå!!!
ja det var det som kom ut i dag, å jeg gleder meg over livet å dagen i dag,
kunne skrevet roman om mitt liv, kanskje en gang...
ta vare på hverandre, kos dere, ta vare på livet..
da blogges vi bare da, om dere ikke ble skremt....

51 comments:

Romantikk-takk. said...

Hei Sylvia.
Skremt nei,langt ifra. Syns det er herlig med åpen- og ærlighet. Dette er din blogg og her skriver du akkurat det DU vil. Du er tøff og modig,og det står det respekt av. Ha en fin dag.
Stor klem.
Nydelige bilder, flinke damen.:))

Mie said...

Kjenner meg godt igjen i det du skriver! Noen ganger kan man ta seg i å tenke; Hva, igjen? Skal det bare være strev i dette livet?
Smell på smell, men det er et ordtak som sier: Som din dag er, skal din styrke være! -og er det noe jeg er sikker på, så er det at mennesket har uante krefter som kommer godt med når det stormer i livet. -og med familie og/eller gode venner ved sin side kan man virkelig makte det utroligste.

Takk for at du deler ♥ Jeg blir hvertfall ikke skremt, bare glad for at du tør å sette ord på hverdagen til mange. *♥*

Tino said...

For et nydelig innlegg!
Jeg har hatt nok av dumper i livet jeg også, men tror kanskje at vi som har opplevd endel motgang lærer å sette pris på de små tingene i hverdagen på en annen måte. Det viktigste er som du sier er at vi har kjærligheten til hverandre.
Ønsker deg en fin dag videre min venn!
Klem T

Prinsesse Vilikke said...

Tusen takk for et skikkelig bra innlegg!!!

Jeg kjenner meg så igjen! Jeg har selv en kronisk sykdom. 2010 var et veldig tøft år for oss. Håper virkelig at 2011 blir bedre...

Klem fra Pvi

Frøydis said...

Flott innlegg og ble sletts ikke skremt! Vi går alle på noen smeller igjennom livet, er det vi vokser på!
Og er som deg, åpen om tingene som kan være vonde og vanskelige! Men også viktig å fokusere på det positive, som du skriver :-) Graver man seg ned i alt det vonde blir man aldri bedre, og til slutt så tror jeg også at vi blir sittende alene! Ingen orker kun negative hverdager i lengden!

Heldigvis er jeg født optimist, så det er ikke mange psykisk dårlige dager jeg har hatt!!

Klem fra meg

Miss Mette said...

Hei Sylvia
Ja, livet går opp og ned, og i glede og sorger… Men som du sier det er veldig viktig å ha noen å snakke med. Har ikke jeg hatt det, har jeg ikke sittet her i dag ღ … og til eldre man blir jo mer livserfaring har man, og etter mange prøvelser opp igjennom livet blir man sterkere ღ Det er så viktig også å stoppe opp og nyte dagene, hverandre og livet generelt… syns også det er viktig at man har sine hobbyer og interesser – enten det er det ene eller andre. Og det å bry seg om, og vise kjærlighet til medmennesker, og gi dem en klem, eller bare skrive noen ord betyr så mye ღ Nydelig innlegg, Sylvia… og mange flotte bilder du viser. Ønsker deg en strålende dag videre. Stor klem fra Mette

House of Elsie said...

For noen nydelige bilder! Inspirerende og vakkert :-). Kjemper også med kronisk sykdom, men får virkelig mye livsglede av å være litt kreativ :-).

Barbros lille atelier said...

Flott innlegg, Sylvia! Virkelig til ettertanke.
Livet består av oppturer og nedturer,men forhåpentligvis gjør motgang oss sterkere.
Ikke lett å leve med en kronisk sykdom - synes du mestrer det utrolig bra! Det hjelper godt å ha en positiv innstilling:-)

Småkakene er forresten kjøpt hos www.mittrom.no. Det er ca 10 kaker i esken, og de koster ca kr. 180,- hvis jeg ikke husker feil.

Klem

Hespe said...

Hei kjære Sylvia!
Klart jeg ikke ble skremt - du setter bare fokus på noe som mange andre enn deg også sliter med i perioder. Det er mye i ordene 'i motgang blir man sterk' - tror man lærer seg å utnytte ressurser man ikke ante man hadde da...

Helt klart nyte livet NÅ Sylvi! Ha en flotters dag videre :o)

Stor klem fra Hildegunn

Lenemora said...

Synes det er flott at du er åpen, det tror jeg andre liker godt også! Du er fin, glad i deg!

Klem Lenemora

Turid said...

Neida, ikke skremt!
Veldig fint innlegg, hvor jeg kjenner meg bare så altfor godt igjen!

Klem fra Turid.

Amy said...

Hei hei Sylvia,
Tro det du har skrevet i dag er noe alle kan kjenner seg igjen i. Men ikke alle har den positivitet de trenger å møte slik dumper eller humper i livet!!! Mange blir stoppet opp og klare ikke å se over den dårlig som skjer...de klare ikke å se forbi den...jeg er en som tro at alt skjer for et grunn. Noen ganger vet vi ikke grunn med en gang, men får du ikke alt du ønsker er det et grunn, får du det, er det et grunn...ingenting er tilfeldig! Ditt liv er et mesterskap av unik opplevelser som gjør din liv til akkurat det- DITT LIV! Og det er spesial og gjør det til den person du er!! Være glad i det og forsett med den positiveteten...det er utrolig viktig!!
En varm klem fra meg i skogen :-)

Blått til lyst said...

Å, du herlige Sylvia!
Du skriver så klokt og varmt, og viser det vi bloggedamer jo vet - livet er nå en gang mer enn siste køp av pyntebånd eller nyeste sofapute. Vi blogger jo stort sett om slike enkle og hyggelige ting, og så har vi alle et liv der motgang og sorger også skal takles. Ikke alle har mot, lyst eller evne til å skrive om disse sidene av livet.
Takk for at du deler en større bit med oss, og for dine tankevekkende ord.
Beste hilsen og klem fra Liv

Renate´s hjem said...

Tusen takk for kozelig kommentar inne hos meg, der jeg sitter og syter meg for en influensa.
Godt å få lest inlegget ditt da, så man får mere positive tanker (:
Du viser at du er sterk. Det er en bra egenskap oppi alt dette.
Bra å få det ut til alle dine blogg venner da. Mange koselige å dele det med her inne.
Ha en fin dag!
Klem

Solveig`s familie og Interiør blogg!! said...

Et herlig innlegg, som får en til å tenke å sette pris på det man har :)
Syns det var et erlig og godt innlegg jeg, Sylvia :) Stå på! :)

Ha en flott og GLAD Onsdag!
Klem fra Solveig

Mormor said...

Flotte ord! Av motgang blir man sterk, det er min erfaring også !
Ha en strålende flott dag!

Klem Inger

Cosmos said...

Absolutt viktig å ta være på hverandre
Ønsker deg en god dag videre og moro at du ville være med på min lille Give away
Marianne

Tovepia said...

Livet er ikke for amatører, er det noen som har sagt, og det er vel en sannhet i det. Jeg tror det er utrolig viktig og kunne snakke om problemer, for de blir mindre av det.
Ha en rikig god ettermiddag, klem fra meg;)

Havfruen said...

Klokee ord! Livet er litt berg og dalbane..det skal være det. Hvordan man tenker, avgjør hvordan vi har det.
Klem fra meg til deg:)

Thelma Louise said...

så sant sylvia.:-) av og til kjenner man ekstra godt at man lever, på godt og vondt.:-) og som du sier, dagene flyr..,hvor blir de av..tenkte det tidligere i dag jeg også..ops onsdag alt.:-)

en fin dag til deg.:-)

Klem

Ruths datter said...

Viktig å dele. Det har du skjønt,Sylvia. Nydelig innlegg fra deg i dag. Fine bilder også. Ønsker deg gode dager framover.
klem

Nostalgia said...

For et flott og tankevekkende innlegg Sylvia. Nei livet er ikke alltid en dans på roser men når man kommer seg gjenom brasene har man også vokst på det.

Takk for at du deler.
Klem, Nostalgia

Bossa said...

Stikker innim en tur og hilser på. Nydelige ord du har. Får jammen lyst til å fortelle litt om meg selv, men det får som sagt vente til jeg er ferdig med svenskeslekta. Jeg holder på med bok om meg selv, men det er bare morsomme små snutter fra jeg var barn. Beregnet på barnebarn osv. Min egentlige historie vet jeg ikke helt hvor passer inn.
Ha det nydelig. Klem :O)

Roka Design said...

God kveld Sylvia:)

Fine, kloke og ærlige ord:)
Fint med litt skrivning som får en til å sette seg ned og reflektere litt over hverdagen...
Ha en fin fin kveld:)
Klem fra Kari:)

Har en drøm... said...

Hei Sylvia;)
Kjempefint innlegg ♥ Viktig og stoppe opp og kjenne på livet og tankene sine innimellom, og det er desverre ikke alltid bra!
Men som du sier, viktig og ta vare på de GODE dagene og stundene og prøve og ta de frem når man har det tungt;)
Har hatt mine bumper i livet jeg og, ikke alltid lett, men gleder meg likevel over hver dag med barna mine og mannen min ♥

Ønsker deg en ekstra fin Onsdag!

Klem Line

GroLinda said...

Hei søs ;o)
Jeg vet jo hva du sliter med. Sender varme tanker helt fram til deg. Jeg er her alltid for deg vettu :o)
Klem fra søs i Skien

Synnøve said...

Tusen takk for innlegget her, Sylvia.
Det her var så godt og lese nå i kveld.

Klem Synnøve

Hanna said...

Så fina bilder.Kram
Hanna

Anita Serine's livstil. said...

Hei

Ja det var noen kloke ord, så sant .
Livet har mange oppturer og nedturer og vi formes etter hva vi opplever.

Ta vare på deg selv og dine det er det viktigste.

Klem Anita

Ingunn said...

KJære Sylvia.
Så fint du skriver ...og så klokt.
Det er vel ikke så mange av oss som går smertefritt gjennom livet.
Men en ting har jeg erfart og det er at en klarer å være mer takknemlig for små lysglimt hvis en har gått på noen "smeller".
Ønsker deg alt mulig godt og nei , du har ikke skremt meg ;)
Så , vi blogges.
Klemmer fra Ingunn :)

ENGLE HJØRNE said...

Til dette så må jeg gi deg en klem.Det er godt vi har deg til å skrive, for vi er mange som har kjent på det samme.

ETT RÖTT MONOGRAM said...

Du har en så ödmjuk och fin inställning till det svåra i ditt liv. Att leva med kronisk smärta, jag kan ju bara tänka mig hur jobbigt det är. Jag beundrar din kämparvilja och att du är en sån glad person. Kunde jag trolla skulle jag trolla bort allt det som gör ont för dig.
Hjärtekram
AnnaMaria
Ps, så roligt att du är med i utlottningen, dina lotter ligger i korgen.

Bluggi buggi blogg said...

Ord til ettertanke. Viktig å tenke igjennom livet innimellom da setter man mer pris på hver dag som den kommer.
Ha en fin dag
Trude :)

Uttan said...

Ja jag känner med Dej i så mycket av det Du skriver. Att leva med smärta och sjukdomar tar på krafterna men man lär sig ta till vara på annat som är gott i livet så gör även Du.
Att vakna till en ny dag och se vad den bjuder även om man har smärtor kan vara fantastiskt.


Sköt om Dej!
Kramar!

sigrid said...

Viktig at nokon sett ord på det.
Takk at du deler :-)

klem

Huset vid ån said...

Hej vännen!
Åh, vad jag känner igen mig i det du skriver....
Det är verkligen kämpigt att leva med ständig smärta, jag har haft min fibromyalgi nu i 14 år.

Men du verkar vara en sån stark o glad person, och det är nog viktigt för att orka!

Stooor Kraam från mig/ Therese

Linda said...

Fint innlegg. Tror de fleste av oss som har levd en stund, kjenner seg godt igjen i det du skriver.
Har vært mange dumper her..men livserfaring gjør at nå vet jeg at jeg kommer meg opp igjen hver gang!:)
Ønsker deg en fin dag:)
Klem fra Linda

Rosor och Spetsar said...

Vi borde alla leva efter detta att ta vara på stunden och nuet och inte sträva efter något framåt utan ta vara på nu.
Ha det gott och ta hand om dig
Kram
Annelie

Sylke said...

Vi trenger litt alvor også, Sylvia, det er jo en del av livet! Og du beskriver så fint hva som er viktig. Ha en hyggelig kveld!

Klem :)

Karl Halvorsen said...

Hei og god kveld, Sylvia!
Igjen greier du å kombinere det menneskelige og huslige interiøret på en så fin måte. Det er akkurat det jeg liker så godt ved deg og din blogg.

Takker deg for alle de fine påminnelser du har gitt meg hittil og også de i dag. Igjen får jeg lov til å sende med en stor klem til deg med de samme gode ønskene om gode dager fremover. For deg og alle dine som due er så glad i.

Jeg tenker igjen, verdens skulle hatt mange flere som deg. Ei fin helg igjen til dere alle sammen.

Her skal vi også forsøke å la alle de positive tingene overskygge de andre. De positive finnes i hopetall, det er jeg oppmerksom på, men du skjønner sikkert resten. :)

Fossestua said...

Klem!

Pia said...

Så vackra och sanna ord du skriver, Sylvia! Sorg och glädje, sjukdom och hälsa, hat och kärleg...ja, utan motsattser skulle livet vara ganska trist.

Önskar dig en fin helg!

Kraaam!
-Pia-

Balke gård said...

Hei Sylvia, takk for at du deler med oss, ja, livet er opp og nedturer...Er så riktig det du skriver om å nyte øyeblikkene og ta vare på hverandre. Jeg kommer helt kalrt til å kjøpe romanen din:-) Skap gode minner idag, e rmitt motto:-) God helg-klem

Atelje Skärvan said...

Hej!
Vilka vackra saker du visar,önskar dig en trevlig helg,kram Agneta

Lillelaila said...

Kloke ord og ta med seg Sylvia!
Og jeg skjønner av dine ord at du har opplevd litt av hvert du også.
At motgang gjør deg sterk tror jeg så absolutt på!
Tusen takk for gode ord hos meg!
klem fra Laila

bodil said...

Hei.Ble helt stum har kunne tengt meg å skrevet en del men som du hvet så har jeg vanskelig med å skrive.Kunne tengt meg å hadd en samtale med deg.Har tru på at det hjelper å få det ut snakke om det.Har ikke erfaring med smerter men det sykiske og utbrenhet.Men å ha smerter høres forferdlig ut.Stå på sender mange varme tanker og klemmer til deg.Det som jeg sitter igjen med etter å bli kjent med deg igjenom bloggverden så er du en kjempe snill, omtengsom, varm og en tøff dame.Ønsker deg og dine en riktig fin helg.Masse klemmer fra Bodil.

Ragnhild / Wallas Verden said...

Ja, veien min hit har også vært noe hompete og kronglete. Nå har jeg det så bra at jeg bare går og lurer på om det ikke skal skje noen dritt snart. Får håpe jeg har hatt min porsjon::) Og ikke minst være takknemlige og nyte livet.
Også må du ha en herlig helg
Klem;)

Hespe said...

Hei, og riktig god lørdag formiddag til deg!

Ville bare titte innom og ønske deg en superduper god helg - kose deg masse!

Klemmer fra Hildegunn

Inka said...

Så många innan som skriver det jag tänker. Att gå igenom ont...gör...att man kan uppskatta gott. Att kunna gråta...gör...att man kan njuta av att skratta. Våra liv med både gott och ont, gör oss till de vi är.
Glad att du har tro på livet och glädjekällor, trots att du är kronisk sjuk.

En varm kram till dig min vän


Inka

liven said...

Et flott innlegg Sylvia!!

Ikke lett å leve med kronisk sykdom, men du høres ut som du er flink å se det positive i livet!

Min mann har Becterew's sykdom så vet en del om hvordan det blir å ha mye smerter!

Ønsker deg en fortsatt fin helg...og en fin morsdag :o)

Smykkas said...

At folk er åpne og ærlige har aldri skremt meg. Det er egenskaper jeg setter veldig høyt.

Gratulerer med morsdagen til deg også.

Klem