Friday, October 26, 2012

Vårt kjøkken å en tragisk historie fra det.

 ja da er det fredag og roen kan senke seg med norske talenter og annet gøy på tv, roser er ny innkjøpt til helga, ja jeg må ha friske blomster hele tiden, viser litt fra kjøkken i dag,lenge siden sist,
 kokeplassen, ja kjøkken innredning er fortsatt umalt, kjøkkenet er Malbodal i gyllen eik, synes den er litt mørk å tenker stadig på å male den.
 tallerkenhylla har fått gamle tallerkner, er det epleblomster tro?, skjønne er de .
 liker godt dette kjøkken, vi bor i et gammelt hus, som er fra 1800 tallet og det er blitt bygd på i etapper å blitt det vi har nå, så spor etter gamle dager finnes her,  er så heldig å ha grue peis i kjøkken,
 dette krydder sett er fra england å ble kjøpt i vinter på et antikk marked, liker det godt,
 men vårt kjøkken har en tragisk historie ,nå skal dere høre.
 det var rett etter krigen engang, vi bor helt ved sjøen å her var det krigs skip som lå, vi kan se sjøen fra kjøkken, ja som sagt det var krigs skip på sjøen, husker ikke om det var tysk eller fra nederland,
men ombord var det en ung sjø gast som skulle lære å skyte med skarpt i vannet, dette var en øvelse,
 og samtidig stod det en gravid kvinne ,husmoren i huset på kjøkkenet å laget mat, jeg kan se dette for meg,
 den unge sjømann skjøt ned i vannet litt unna båten, han siktet godt å fyrte av, men av alt som kan skje så traff kula vannoverflaten å for bortover vannet å inn vindu i vårt hus, å ja ...den traff den gravide husmoren som stod her.. dette må ha vært så tragisk, sjømannen var så lei seg ...han var helt ute av seg..og mannen til kvinnen skjønte dette var et tragisk uhell så han ville ikke anmelde dette, sjømannen fikk da mildere straff, men ble fortalt at han hadde det vondt i flere år etter,  veldig rart å tenke på , at alt dette har skjedd på vårt kjøkken i vårt hus, sånn kan det være med gamle hus.
  har dere gamle historier fra deres hus?
   ønsker dere alle en riktig fin helg, la roen senke seg sammen med skuldre, å nyt dagen i dag.hver dag.

24 comments:

-Sanna- said...

Bildene var iallfall langt fra tragiske ! 😊

Amy said...

Uff for en tragisk historie, men samtidig fascinerende...elsker å høre om livet som har skjedd før vår tid. Det er helt vinduerlig hvordan livet går videre...

Elsker som alltid å se bilder av din koselig kjøkken Sylvia! Ha en super helg min venn! Klem:-)

Mormor Inger said...

Nydelig kjøkken du har!
Tragisk historie ja...
Har bodd i dette huset jeg nå bor i fra det var helt nytt, så de tragedier som har oppstått på dette kjøkken er nok mest knusing av servise og mislykka matlaging ;)
Go' hælj fra meg!

Louise said...

Men vackert och hemtrevligt är det i alla fall ert kök! :)

Tovepia said...

Huff det var en tragisk historie..
Må si som Inger; alle tragedier her er skapt av oss;))
Ha ei flott helg, klem fra mæ;)

It's me said...

Happy weekend darling...love Ria...xxx..

Blått til lyst said...

tenk, hver gang jeg er på båttur med vennene i Arendal, forteller de den historien og peker på huset. Jeg lurer på om det ikke var et eldre barn også, og som var venn med min venn. Uansett, jeg har aldri skjønt at det er DITT hus de peker på. Nå fikk historien en ny dimensjon for meg.
Kjøkkenet ditt er koselig, og jeg liker det godt med eik også, jeg. God helg til deg og klem fra Liv

ღ OTHILIES GÅRDSHANDEL said...

Kjære deg så tragisk det må ha vært for den stakkars mannen..Ja er nok rart å tenke på at det har skjedd på ditt kjøkken..Ellers synes jeg du har et koselig kjøkken Sylvia..Ha en strålende Fredagskveld og kos deg masse..Klem fra Bente.

Hanna said...

Ha en fin helg.
kram
Hanna

Fru Tunheim said...

Får bare opp bildene jeg og ingen tekst... Uansett, ha en fin helg.

Martilie said...

Spennende, om enn tragisk historie fra ditt kjøkken..

Nydelig der idag - og må si jeg liker den gruepeisen - bare sååå koselig!

Liten bloggtid, men får med meg litt - og alltid kos å legge turen innom.

God helg og klem fra Tove

Ruths datter said...

Herlighet for en tragedie det måtte være. Du har et koselig kjøkken. Jeg malte mitt furukjøkken for noen år siden. masse arbeid.Ønsker deg en fin helg.
Klem

ETT RÖTT MONOGRAM said...

Det var en spännande och lessam historia, så fruktansvärt det måste ha varit. Idag finns inga spår av lessamheter i ditt kök, ser så ombonat och fint ut.
Kramar och trevlig helg
AnnaMaria

Cathrines Kreative Hjørne said...

Hei Sylva!
Ja, det var en tragisk historie - tenk hvor tilfeldig det var - og som for alltid er knyttet til huset deres! Vi har ingen slike historier fra vårt hus, som er ganske nytt, men jeg har hørt at de sto en husmannsplass her en gang som brant ned! Så kanskje har vi litt "grums" i kjelleren?!

Kjøkkenet ditt er uansette kjempekoselig, og beliggenheten er jo heeelt fantastisk!

Med ønske om en god helg og klem fra
Cathrine :-)

Romantikk-takk. said...

Hei.
Kjøkkenet ditt er herlig.<3 Huset jeg bor i er fra 1887 og bebodd bare av min kjæres familie.Om det har skjedd noe så har det ikke nådd meg. ;) Trist og tragisk historie du forteller da,herlighet,det måtte ha vært grusomt for de involverte.
God helg!
Klem Mette.

LOPPISLIV said...

Ha en fin helg!
Kram Paula

Hos Jorunn said...

Det var litt av en historie, en tragisk hendelse for mange. Her his oss er det ikke noe fra fortiden som jeg vet om, men det er jo heller ikke så ganmmelt da. Kjempekoselige bilder som alltid, liker så godt den peisen din...den gjør det ekstra hjemmekoselig på kjøkkenet. Jeg har en liten vedovn på kjøkkenet, men den har ikke vindu...kanksje jeg bytter den ut med en annen variant med tiden. Ønsker deg en flott helg! Klem fra Jorunn

Emmas hvite borg said...

Det var en tragisk historie!
Men kjøkkenet deres er nydelig :)
Vil du bli med og prøve lykken har jeg mange fine give aways på gang nå :)
God helg ♥
Klem Anette

Torilpia said...

Hei sann :)

Håper alt er bra med dere der i sør.

Litt av en forhistorie kjøkkenet ditt har - spennende men dog så tragisk.

Herlige bilder av et nydelig kjøkken.
Her har jeg Eldsteprinsessa hjemme i helga - kjæresten hennes dukker vel også opp i løpet av kvelden. Koselig.
Miniprinsessa er henrykt over å få ha store-storesøster heeelt for seg selv ei stund. Nå har vi bakt brownies-muffins og skal kose oss - for det er fint vær ute .. til å være inne i :o)

Ha ei fortsatt flott helg - kos dere masse .. stoooor klem ♥♥♥

Prinsesse Vilikke said...

Flotte bilder av kjøkkenet! Skikkelig koselig!

Vi bor også i et gammelt hus. Vårt er fra 1790. Vi vet av en tragedie som har skjedd her. Det var en mann som valgte å avslutte livet.. Antakelig har det vært mer enn den ene tragedien. Har det på følelsen...

Ha en fortsatt god helg! Klem fra Karen

Helen said...

Åhh, dette var spennende lesing !
Hvordan har du fått vite om denne hendelsen, tro....

Du vet hva de sier? Kjøkkenet er husets hjerte, og det er helt klart ditt kjøkken! Det oser sjarm og varme gjennom PC her hos meg.....

Nei, ingen historier om huset vi i på Tjøme, men så er det også kun fra 2004. Derimot, boligen vår i Csatello'n (Borgen) i Italia, der tror jeg det må være noe historier - det var bare det å få vite om de.....finner nok ut noe endag, abre jeg lærer meg språket bedre.

God søndag :)

Violetta said...

Huff da, det var voldsomt til dramatikk! Du har ikke merket at kvinnen går igjen da?

Spøkelse eller ei...kjøkkenet er kjempekoselig synes jeg, og det har jeg syntes hele tiden. Du er ekspert i kos vet du! :)

Alven said...

Flotte bilder fra ett flott kjøkken :-)tragisk historie da :-( døde hun?

Ønsker deg en fantastisk uke :-)

klem

ralfefarfars paradis said...

Så utrolig trist, var vel ingen god ide å skyte med skarpt i et bebodd område. Dette minner meg om noe som skjedde for ikke så mange år siden et stykke unna her- en mann bodde i et hus som lå like ved veien- han var nok litt "enkel" for en dag bestemte han seg for å øve litt til elgjakta- han gikk ut av huset og skjøt rett over veien- og akkurat da kom bussen- en person ble drept. Ellers så tror jeg at i gamle hus må ha skjedd endel- det er jo bare naturlig det. Kjøkkenet deres er i alle fall veldig koselig- og nydelige bilder du har tatt. Stor klem fra meg.